Intohimo

Tyttäreni on kuin isänsä nuorena. Kouluun voi olla vaikeaa herätä, mutta viikonloppuna peliin lähtiessä silmät ovat tuskin ennättäneet aueta, kun pakkaaminen on jo alkanut.

Intohimo on ihmisen elämänilon polttoaine. Se on asia tai juttu, josta tykkää niin kovasti, että se peittää alleen paljon sellaista, joka ei ole itselleen syntyperin kiihdyttävää. Ei mitään alkukantaista vaan ihan koko ihmisen paketin ylläpitävää kiinnostusta johonkin asiaan. Mihin asiaan vain.

Vaikka rakastan lukemista, kirjoittamista, ihmisten kanssa seurustelua, iloista puheensorinaa, luonnossa kulkemista, lapsia leikeissään, musiikkia, taidetta, laulamista ja viheltelyä, työntekemistä silloin kun saadaan aikaiseksi, matkustelua, soittamista, runoja, sukuani, kotiseutua, mökkiä, esiintymistä, teatteria, en voi niitä verrata siihen tunteeseen, kun -70-luvun alussa astelin arasti sisään Tikkurilan jäähalliin sunnuntaisena aamuna. Olin jo aivan innoissani, mutta jäälle päästyäni olin myyty. Sieluni vuosi onnen kyyneleitä kastellen siemenen, joka oli nukkunut. Sitä tunnetta, intohimon tunnetta, olen vaalinut siitä lähtien. Välillä se on kateissa, mutta löytyy aina uudelleen ja sen varassa on hyvä. 

Oma harrastus, junioripolku, kulki Tikkurilan Jääveikkojen, Jokereiden, Tikkurilan Jääveikkojen kautta Karhu-Kissoihin. Niin paljon jaettua intohimoa, onnea, työtä, iloa, pettymyksiä, ystäviä, ohjaajia, valmentajia, huoltajia, äitejä ja isiä, joukkueenjohtajia, katsojia ja pelikavereita. Jakamassa intohimon, jonka toivoisin jokaisen löytävän.

Ja miten onnekas olenkaan oppineempana. Sain intohimosta itselleni työtä, merkityksen aikuiselle iälle Icehearts toiminnasta, jossa olen voinut jakaa osaamaani seuraavalle sukupolvelle auttaen ja tukien lapsia matkalla aikuisiksi hyvinvoijiksi. Tässä apuna on ollut Zoom, jonka riveissä olen oppinut uuden tavan lähestyä harrastusta. Kaiken ikäiset aikuiset yhdessä leikkimässä ja tukemassa toisia omalla persoonalla ja ilolla. Elämän asenteella. Haluan kiittää kaikkia oman intohimonsa kautta toisia auttavia taiteilijoita, yrittäjiä, urheilijoita, ihan tavallisia naisia ja miehiä pilke silmäkulmassa auttamassa. Intohimonsa avulla.

Ville