Näkemisen, kokemisen ja tuntemisen tuska ja ihanuus

Miten osuvia taiteilijoiden teokset ovatkaan kuvaamaan yhteiskuntaa, sen iloja ja tuskaa. Riippumatta taiteen alasta, riemastun usein ajatuksissani taiteen tekijöiden oivalluksista ja näkemyksistä. Taiteilijan, olkoon minkä alainen vain, kokemukset piirtyvät, kirjautuvat, muotoutuvat, soivat, punoutuvat, esiintyvät, näkyvät, riemastuttavat ja rikastuttavat ihmisten elämää. Sivistävät ja auttavat ihmisiä tuntemaan.

Kuvataiteilija Nanna Suden maalaus

Monesti itse maailmaa katsoessani, kuunnellessani, haistaessani, maistaessani, tuntiessani ja kokiessani on aistimusten keskiössä vain talous ja raha. Miten huono olo siitä tuleekaan? Oletko taloudellisesti vaikuttava, oletko taloudellinen, oletko tuottava, oletko rikas, köyhä, plusmerkkinen. Näissä ajatuksissa mieleni mustenee. Toki tämä talous pitää minut hengissä ja auttaa meitä ihmisiä huolehtimaan läheisistämme ja maastamme.

Pelkän talouden madonlukujen kanssa eläminen saa meidät kuitenkin kiemurtelemaan pahoissa oloissamme maan matosten tavoin kuivalla maalla. Minä haluan edesauttaa sitä, että sivistys, kokeminen, ystävyys, huolehtiminen, auttaminen, tukeminen, rakastaminen, oppiminen, tutkiminen, oleileminen ja rauha meitä veisi eteenpäin talouden edellä. Haluan toimia niin, että suuret kokijat ja taiteen tekijät pääsevät mukaan kehittämään maatamme ja maapalloamme, että tulevaisuutemme ja lastemme tulevaisuus olisivat paremmat kuin pelkästään rahavirtoja seuraamalla. Eläköön ihminen enemmän.

Ville